De Groenste man van Europa komt naar Drenthe! Klimaatcollege Bas Eickhout

We zagen er zo naar uit: zaterdag 16 november een Klimaatcollege van Europees Parlementslid Bas Eijckhout, gevolgd door een inspirerend verhaal van onze gedeputeerde Hans Kuipers en een dialoog met de aanwezigen onder leiding van onze Asser wethouder Karin Dekker.

Er kwam roet in het eten. Teveel roet. Eerst annuleerde enkele dagen geleden Bas Eijckhout onze afspraak. Met hangen en wurgen vonden we een vervanger. Maar toen we vanochtend het bericht kregen dat de locatie niet beschikbaar is, konden we de handdoek in de ring gooien: vanwege een begrafenis zijn alle ruimten van de Molukse kerk vrijdag en zaterdag in gebruik.

Op een termijn van vijf dagen een andere locatie zoeken en boeken, dat werd te lastig. Vandaar dat we hebben besloten om onze bijeenkomst af te blazen. Aanstaande zaterdag kan je dus in de tuin werken, de krant lezen, winkelen, naar de intocht van Sinterklaas gaan.

Het is geen afstel, maar uitstel: we gaan meteen aan de slag om op korte termijn de bijeenkomst alsnog te laten plaatsvinden, als het even kan inclusief Klimaatcollege van Bas Eijckhout.

Resetten en opnieuw beginnen dus. Je hoort binnenkort van ons.

Bestuur GroenLinks Drenthe

De klimaatcrisis trekt diepe sporen in onze samenleving. Het ene na het andere weerrecord sneuvelt; afgelopen zomer gingen we voor het eerst boven de veertig graden! Het grondwater staat al tijden veel te laag, flora en fauna piepen en kreunen. Een stijgende zeespiegel, bosbranden, orkanen, misoogsten: wereldwijd is het mis. Trump en Bolsonaro willen er niet aan; Greta Thunberg en de actievoerders van Extinction Rebellion des te meer.

Onze klimaatwetenschapper Bas Eickhout duikt samen met ons de diep geslagen kloven in de samenleving in en neemt ons mee naar waarvoor we het allemaal doen: de zin en onzin in de klimaatdiscussies. En jij kan erbij zijn én meedenken!

Bas Eickhout

Vorig jaar kwam de Klimaatwet tot stand en dit jaar het Klimaatakkoord. Papier is geduldig, polderen neemt zijn tijd. Ondertussen worden de problemen steeds nijpender; zie de stikstofproblematiek. Er moet wat gebeuren. Of is het al te laat?

Hoe erg is de klimaatcrisis? Wat hangt ons precies boven het hoofd? Klimaatwetenschapper en fractieleider van GroenLinks in Brussel Bas Eijckhout neemt je mee in een indrukwekkend Klimaatcollege. Na zijn inleiding gaat hij samen met Hans Kuipers (Gedeputeerde GroenLinks in Drenthe) onder aanvoering van de Asser GroenLinks wethouder Karin Dekker op zoek naar actiepunten, zowel voor de provinciale als voor de lokale politiek.

WANNEER: zaterdag 16 november 2019
HOE LAAT: 13.00-15.00u
WAAR: Molukse Kerk Rehoboth - Tumulusstraat 1 Assen
VOOR WIE: Voor iedereen - jong, oud, klimaatgekkie of klimaatscepticus. Voel je welkom om je vragen te stellen!
AANMELDEN: Ja zeker, we hebben een goede locatie gevonden, maar helaas is ook daar de ruimte niet onbeperkt. Meld je dus zeker hieronder aan!

Dit klimaatcollege vindt plaats aansluitend op de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks Drenthe. Daarom wordt er een warme lunch geserveerd. Iedereen - ook als je niet bij de PLV aanwezig bent - die het leuk vindt om samen te lunchen kan vanaf 12.00 binnen komen en voor €6,- meelunchen. Uiterlijk 13/11 doorgeven of je meeluncht!

Locatie

Molukse Kerk Rehoboth
Tumulusstraat 1
9406KX Assen
Nederland