De Groenste man van Europa komt (NU ECHT!) naar Drenthe! Klimaatcollege Bas Eickhout

De klimaatcrisis trekt diepe sporen in onze samenleving. Het ene na het andere weerrecord sneuvelt; afgelopen zomer gingen we voor het eerst boven de veertig graden! Het grondwater staat al tijden veel te laag, flora en fauna piepen en kreunen. Een stijgende zeespiegel, bosbranden, orkanen, misoogsten: wereldwijd is het mis. Trump en Bolsonaro willen er niet aan; Greta Thunberg en de actievoerders van Extinction Rebellion des te meer.

Onze klimaatwetenschapper Bas Eickhout duikt samen met ons de diep geslagen kloven in de samenleving in en neemt ons mee naar waarvoor we het allemaal doen: de zin en onzin in de klimaatdiscussies. En jij kan erbij zijn én meedenken! De aanmelding is opnieuw geopend. Meldde je je voor het klimaatcollega op 16 november aan? Dan ben je NIET automatisch aangemeld voor dit college. Vul je even opnieuw onderstaand formuliertje in?

Bas Eickhout

Vorig jaar kwam de Klimaatwet tot stand en dit jaar het Klimaatakkoord. Papier is geduldig, polderen neemt zijn tijd. Ondertussen worden de problemen steeds nijpender; zie de stikstofproblematiek. Er moet wat gebeuren. Of is het al te laat?

Hoe erg is de klimaatcrisis? Wat hangt ons precies boven het hoofd? Klimaatwetenschapper en fractieleider van GroenLinks in Brussel Bas Eickhout neemt je mee in een indrukwekkend Klimaatcollege. Na zijn inleiding gaat hij samen met Hans Kuipers (Gedeputeerde GroenLinks in Drenthe) onder aanvoering van de Asser GroenLinks wethouder Karin Dekker op zoek naar actiepunten, zowel voor de provinciale als voor de lokale politiek.

WANNEER: zaterdag 18 januari 2020
HOE LAAT: 14.00-16.00u
WAAR: Kunstplaza Schurer op de Top Floor van Warenhuis Vanderveen aan het Koopmansplein in Assen.
VOOR WIE: Voor iedereen - jong, oud, klimaatgekkie of klimaatscepticus. Voel je welkom om je vragen te stellen!
AANMELDEN: Ja zeker, we hebben een goede locatie gevonden, maar helaas is ook daar de ruimte niet onbeperkt. Meld je dus zeker hieronder aan!

Dit klimaatcollege vindt plaats aansluitend op de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks Drenthe. Daarom wordt er een vegetarische lunch geserveerd. Iedereen - ook als je niet bij de PLV aanwezig bent - die het leuk vindt om samen te lunchen kan vanaf 12.30 binnen komen en voor €10,- meelunchen. Uiterlijk 11/1/2020 doorgeven of je meeluncht!

Locatie

Kunstplaza Schurer
Koopmansplein 16
Top Floor Warenhuis Vanderveen
9401 EL Assen
Nederland