5 maart: Mee met GroenLinks: Groet de Grutto

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren de Statenfracties van GroenLinks in Groningen en Drenthe op zondagmiddag 5 maart vanaf 14.00 uur een weidevogelexcursie bij het Zuidlaardermeer. Met een beetje geluk worden hier de eerste grutto's gezien, die weer terug zijn in Nederland. GroenLinks wil hiermee aandacht vragen voor de weidevogels, waar het niet goed mee gaat in Nederland.

Kamerlid Rik Grashof, vorig jaar verkozen tot groenste politicus van  Nederland, vertelt over zijn landelijke weidevogelinitiatief, statenlid Henk Nijmeijer legt uit hoe hij de weidevogels op de kaart heeft gezet in Drenthe en statenlid Harrie Miedema gaat in op de natuur-inclusieve landbouw, die hij in Groningen wil stimuleren. Daarna wordt een wandeling door de Oostpolder gemaakt onder leiding van een gids van het Groninger Landschap.

De Oostpolder is één van de natte zomerpolders op de grens van Groningen en Drenthe langs de oevers van het Zuidlaardermeer. De Oostpolder is een vogelparadijs voor ganzen, eenden en weidevogels, waar zelfs regelmatig de zeearend wordt gezien.

De bijeenkomst start zondag 5 maart om 14,00 uur bij horecagelegenheid Waterjuffers bij Vos aan de Osdijk 4 te Noordlaren. Graag vooraf aanmelden via: groenlinks@ps-provinciegroningen.nl