GroenLinks Luistert

Statenfractie GroenLinks toert door Drenthe met ‘GroenLinks Luistert’

GroenLinks Luistert. Onder deze naam wil de Statenfractie van GroenLinks Drenthe dit jaar haar oor te luister leggen bij Drentse bewoners en organisaties in verschillende Drentse plaatsen. De eerste aflevering vindt plaats donderdag 25 februari vanaf 19.30 uur in Oasis, Kerkplein 15 in Meppel en is gericht op de gemeenten De Wolden, Meppel en Westerveld.

Het doel van GroenLinks Luistert is om de Statenfractie van GroenLinks Drenthe in contact te laten komen met bewoners en organisaties in de regio. De fractie wil weten in welk Drenthe die willen leven. Wil weten wat er leeft. Legt haar oor te luister.

Bezoekers vragen de fractie het hemd van het lijf. Reiken ideeën aan. Bijvoorbeeld over klimaat en energie. Over landbouw, natuur en landschap. Daarnaast over spoor- en wegverbindingen, fietspaden, vaarwegen en luchtverkeer. En niet te vergeten over wonen, zorg, kunst en cultuur. En natuurlijk over de sociale agenda. Het gaat om de vraag: in welk Drenthe wil je leven?

Programma:

  • Welkom en korte presentatie door Henk Nijmeijer, voorzitter van de Drentse Statenfractie van GroenLinks.
  • Ophalen: wat speelt er, wat leeft er?
  • Speeddate met Statenleden.
  • Conclusies en afspraken.
  • Napraten

Naast de Statenfractie zijn ook de gemeenteraadsfracties van de drie gemeenten aanwezig.

Wanneer: dinsdag 25 januari 2020.
Waar: Oasis, Kerkplein 15 in Meppel.
Tijd: 19.30 uur.

Informatie: Ewoud Bos, Provinciaal Statenlid (06 5326 2131) en Sam Pormes, Provinciaal Commissielid GroenLinks Drenthe (06 5769 6819) email: s.pormes@drentsparlement.nl