Dat wordt dan een hete campagne GR2022. Overal in het land krijgt die al vorm. Ook in Drenthe. Lokale verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten zijn op een haar na klaar. Net als de campagneplannen. Tijdens lokale afdelingsbijeenkomsten komen die aan de orde.

Het wordt een campagne die zwaar leunt op huis-aan-huis. Met daarnaast de inzet van digitale media en bijeenkomsten. Met als grote thema’s Klimaat en Wonen. Aangevuld met typisch lokale thema’s; het zijn per slot van rekening lokale verkiezingen.

Het landelijke campagneteam en het provinciaal bestuur van GroenLinks ondersteunen de lokale afdelingen waar mogelijk en zinvol. Zo biedt ‘Utrecht’ tal van trainingen aan voor lijsttrekkers, campagneleiders, digital media managers en anderen. Daarnaast coördineert het landelijke team de ontwikkeling en productie van onder meer posters, flyers en buitenreclame. Uiteraard wordt veel energie gestoken in digitale middelen, zowel handige tools als activiteiten op e-mail, WhatsApp, Facebook, Instagram, noem maar op. Ook worden video’s ontwikkeld.

Het bestuur van GroenLinks Drenthe adviseert en verbindt lokale afdelingen aan elkaar. Daarnaast organiseren wij events. Bijvoorbeeld de maandelijkse sessies van GroenLinks Luistert. Daarnaast op 10 december De Streep (over Inclusiviteit en Racisme) om 20.00 uur in Onder de Linden in Vries. 

Op 23 oktober kan je naar GroenLinks Beweegt (met PLV). Het thema is Inclusiviteit. Het gebeuren vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in Kunstplaza Schurer in Assen. Uiteraard is er ook aandacht voor actuele Haagse politiek: spreker is landelijk bestuurslid Imane Nadiff.

Op 11 december organiseren wij van 09.00 tot 14.00 uur een Inspiratiedag De Beweging in het provinciehuis in Assen. Met de presentatie van alle lokale lijsttrekkers en workshops over onder meer campagne GR2022, vinden en binden vrijwilligers en digitale media.

Volg het nieuws op onze website en die van jouw afdeling. Enne… wil je meedoen, mee bouwen aan onze Brede Beweging, je bijdrage leveren aan zoveel mogelijk Raadsleden van GroenLinks in Drenthe? Sta op en handel!