Nieuws

3 April: Klimaatstaking Online

Aanstaande vrijdag 3 april zouden wij in Utrecht de straat op gaan voor het klimaat. Samen met miljoenen mensen over de hele wereld. Vanwege de Coronacrisis is dat nu niet meer aan de orde. Alle aandacht is -heel begrijpelijk- gericht op het voorkomen dat het virus zich verspreidt. Op hulp aan iedereen die ziek is of op een andere manier door de crisis wordt geraakt. En uiteraard op het onmisbare werk dat alle mensen in de vitale beroepen nu doen.

De scholieren van Fridays For Future, de bredere klimaatbeweging en mensen over de hele wereld die hun stem willen laten horen voor klimaatactie, hebben daarom besloten om digitaal te demonstreren: een online staking voor het klimaat. 

Lees verder

Voortgang oplossen stikstofprobleem

Onze fractie is kritisch over de voortgang van het oplossen van het stikstofprobleem. Ruim 9 maanden na de uitspraak van de Raad van State is er nog niet veel gebeurd. We vinden een forse inzet noodzakelijk op het helpen van boeren naar duurzame landbouw en op herstelmaatregelen voor de natuur. Omdat stikstof zich ver verplaatst, vinden we ook landelijke maatregelen nodig. De Europese subsidies voor landbouw moeten ingezet worden om duurzaamheid te stimuleren.

Lees verder

GroenLinks Luisterde in Meppel

Op 25 februari vond in Oasis in Meppel de eerste aflevering plaats van GroenLinks Luistert. Met deze toer wil de Statenfractie van GroenLinks Drenthe dit jaar haar oor te luister leggen bij Drentse bewoners en organisaties in verschillende Drentse plaatsen. In Meppel telden we vijftien aanwezigen uit de gemeenten De Wolden, Meppel en Westerveld. Daaronder de meeste leden van onze Statenfractie en onze gedeputeerde Hans Kuipers.

Lees verder

GroenLinkser aan het woord: Frank Arling

Onlangs maakte hij de switch van steunfractielid in Emmen naar campagneleider van de afdeling Zuidoost-Drenthe. Zesentwintig jaar jong, de ambitie spat er af. ‘Wij jongeren zijn wel zo’n beetje klaar met de neoliberale religie, die ons een klimaatcrisis heeft opgeleverd, naast een exponentieel groeiende ongelijkheid. Het economisme moet worden gestopt, om het met de woorden van Jesse Klaver te zeggen.’

Lees verder

Pagina's