Homo digitalis

We ons leven voor een groot deel digitaal. Ook ons politieke leven. Dat merken we aan de vergaderingen en workshops die via Zoom, Jitsi en andere platforms plaatsvinden. De presentatie van ons conceptverkiezingsprogramma ging digitaal, net als die van onze Green New Deal. Ook onze kandidaat Kamerleden stellen zich digitaal aan ons voor. Ons najaarscongres? Inderdaad: achter het beeldscherm. Net als lokale ledenvergaderingen en gemeenteraadsvergaderingen. Het lijstje is oneindig. En dan hebben we het nog niet over hoe we straks onze stem gaan uitbrengen….

Toeloop leden en vrijwilligers

Ondertussen zijn onze lokale afdelingen in Drenthe druk bezig met de voorbereidingen van de campagne TK2021. De insteek is dat de lokale afdelingen zelf hun campagneactiviteiten plannen en uitvoeren. Ze zoeken elkaar hierbij ook op om zo samen dingen te doen. Als het nodig is, krijgen ze ondersteuning van ons provinciale campagneteam.

In de meeste afdelingen zijn campagneteams bezig met het maken van hun campagneplannen. Daarnaast vinden al activiteiten plaats. Bijvoorbeeld de brief van Jesse bezorgen aan een aantal geselecteerde adressen. Of meedoen in de campagne apps. Keurig aangejaagd door ‘Utrecht’. We merken een gestage toeloop van nieuwe leden en van supporters die zich opgeven als vrijwilliger. Onze vrijwilligerspools groeien dan ook. Dat wordt wat als straks de mouwen echt omhoog gaan!

Veranderorkaan

Onze afdelingen zetten hun digitale communicatiekanalen in: de website, Facebook en Instagram en Twitter. Ons resultaat zal voor een groot deel afhankelijk zijn van onze digitale inspanningen. 

Omdat we gericht mikken op jongeren is een speciale GroenLinks Jongerennetwerk Drenthe opgezet. Lees verderop in deze nieuwsbrief meer hierover. 

Hou als aankomend of ervaren homo digitalis onze berichten goed in de gaten. En wees je bewust dat we staan voor enorme transities: energie, landbouw en eerlijkere verdeling om er maar eens drie te noemen. Je leeft in een bijzondere tijd. Je leeft in het oog van de veranderorkaan. Zonder jouw inzet gaat het minder goed en minder snel dan met. Blijf of word dus actief. Doe mee in onze Verandercampagne.