In de aanloop naar de verkiezingen nemen Elke Slagt-Tichelman uit Assen en Inge Oosting uit Elim je mee op een tocht door het hart van Drenthe. Van de levendige klaslokalen tot de rust van de biologische landbouw delen Elke en Inge hun ervaringen en inzichten als onze kandidaten voor GroenLinks-PvdA. Blijf op de hoogte van hun dagelijkse ontdekkingen en de verhalen die ze verzamelen op deze unieke reis

Deze keer: Elke Slagt-Tichelman

 

Gisteren maakte ik ‘een rondje Westerveld’. Enkele raadsleden, Groenlinks- en PvdA-leden hadden een heel mooi programma samengesteld. We bezochten de basisschool de Singelier, die grenst aan akkers met bollenteelt. Over de school is al eens een artikel verschenen in Trouw: Veertig gifstoffen gemeten in de lucht rond Drentse basisschool (trouw.nl)

Daarna bezochten we de biologische melkveehouderij in Wapserveen. Boer Ton sprak over blauwtong , circulair werken, stagelopen, onderwijs en samenwerken. Onderweg stopten we bij woonzorgcentrum de Borgstee. Hier kun je deels zelfstandig wonen, maar ook wonen als je zorg nodig hebt. We spraken een medewerker en bezochten de woonkamer van het zorggedeelte.

Tijdens een bezoek aan de Proef in de historische tuinbouwschool in Frederiksoord spraken we met de vrijwilligers en de non-profit organisatoren. De Proef is een locatie met prachtige kassen en tuinen. De historische locatie moet een plek worden met ruimte voor kunst en cultuur, educatie, regeneratieve landbouw, ecologie en betrokkenheid vanuit de omgeving.
Wat gaat De Proef betekenen voor de oude Tuinbouwschool in Frederiksoord? 'We willen weer een nieuwe groep mensen enthousiast maken' - Dagblad van het Noorden (dvhn.nl)

Na een gezamenlijke maaltijd hadden we in de avond een bijeenkomst over een stevigere aanpak van het woningtekort. Hierbij waren verschillende initiatiefgroepen aanwezig en een aantal andere hebben we ook besproken. Het ging onder meer over de Knarrenhof, de Hobbitstee, de Zandroos, starterswoningen Dwingeloo, de Borgstee en woongroep Toermalijn.

Stuk voor stuk mooie Drentse voorbeelden van hoe woningen realiseren wel kan!

Elke Slagt-Tichelman

 

De verhalen van Elke en Inge vormen een mozaïek van Drentse ervaringen, die de visie van GroenLinks-PvdA voor een duurzame en inclusieve toekomst weerspiegelen. Tot aan de verkiezingen delen we hun belevenissen en de lessen die ze leren. Samen met Elke en Inge bouwen we aan een Drenthe waar iedereen zich thuis voelt.