Laat vandaag zien dat liefde sterker is dan haat en hang de regenboogvlag uit! GroenLinks Drenthe sluit zich aan bij de oproep van COC Eindhoven, de twintig regionale COC-verenigingen en COC Nederland om solidariteit te tonen met de LHBTI+-gemeenschap en een vuist te maken tegen geweld en discriminatie.

Behalve dat een groep LHBTI+-jongeren in Eindhoven afgelopen zaterdag werd aangevallen, werden ook de medewerkers van een Groningse dragshowbar en LHBTI+-café afgelopen zaterdagnacht mishandeld. Tijdens de voetbalwedstrijd PSV-Spakenburg en andere recente voetbalwedstrijden klonken homofobe spreekkoren zonder dat er werd ingegrepen.

Drenthe was de eerste regenboogprovincie van Nederland en daarom laten we vandaag opnieuw zien dat we geweld tegen de regenbooggemeenschap niet accepteren. We steunen de regenbooggemeenschap en steken alle LHBTI+-ers een hart onder de riem.

Hang ook de regenboogvlag uit en draag bij aan deze strijd voor inclusiviteit en gelijkheid! Samen kunnen we een krachtig signaal afgeven. Vergeet niet om een foto van jouw vlag te delen op social media met de hashtag #SamenSterk.