Voor GroenLinks Statenlid Gea Smith, zijn de conclusies uit de Provincie Nieuwe Stijl (PNS) nog lang geen beleid.

 

Niemand aan de kant, was de pijler uit Kiezen voor de kracht van Drenthe, maar…

...bij GroenLinks bestaat de indruk dat het niet om Amen gaat in PNS maar om Amsterdam. Naoberschap is een groot goed in Drenthe, maar waar in PNS is dat nog de toegevoegde waarde? 
Wij missen in de nota PNS de sociale infrastructuur, naast de ruimtelijk economische. Wij willen een gebiedsregisseur zijn met een integrale, sociale aanpak. 

De provincie heeft toch een eigenheid, is klein, overzichtelijk en veel zaken in het sociale domein beslaan meerdere gemeenten. 
Provinciaal beleid blijft noodzakelijk om te voorkomen dat er overal, de weinig democratische gemeenschappelijke regelingen gaan ontstaan en versnippering in het middenveld. 

Alleen een signaleringsfunctie vanaf 2012 op het sociale domein is een ernstige verarming van de taakopvatting van de Provincie. De regierol en sturende, kaderscheppende functie voor maatschappelijke organisaties blijft voor ons overeind. 
Juist een bundeling van de krachten is nodig om. Dat blijkt wel uit de brieven van de directeuren van de 4 grote ziekenhuizen. 

Een hoorzitting voor alle belanghebbende organisaties komt er. 

Wanneer is nog de vraag, maar wij houden u op de hoogte.