Een kleine honderd GroenLinksers uit Groningen, Friesland en Drenthe togen op 25 juni naar Biotoop in Haren. Waarvoor? Voor Inspiratie. Nou, dat is gelukt. Maar liefst twaalf inleidingen en  workshops kwamen langs, voor elk wat wils. Een geslaagde ‘in between’ tussen de verkiezingen GR2022 en PS2023. Volgetankt met inspiratie gaan we nu de zomer in. Daarna gaan we vol energie richting Statenverkiezingen.

Heerlijk onder ons, op naar PS2023

Hier moeten we een jaarlijks event van maken, zo klonk het alom. ‘Heerlijk onder ons, als gelijken’, zoals middagmoderator Henk Nijmeijer zijn slotzin uitsprak in reactie op het slotwoord van Drents gedeputeerde Hans Kuipers, die zijn beleving als volgt verwoordde: ‘Zo’n dag inspireert echt om door te gaan met de dingen die ons aan het hart gaan. Volgend jaar komen we wat mij betreft opnieuw bij elkaar als GroenLinkse noordelingen.’

Ex-gedeputeerde in Groningen Nienke Homan hintte bij haar aftrap ’s ochtends ook al op de idealen, die we alleen samen kunnen verwezenlijken. ‘Voor verandering is een gezamenlijke focus nodig. Grote crises vragen om grote veranderingen en dit betekent een grote verantwoordelijkheid. Laten we ons einddoel goed voor ogen houden en samen de weg ernaartoe bewandelen. Iedereen in onze Beweging is nodig om bij de Statenverkiezingen van 2023 het verschil te maken.’

 

Negen workshops, drie inleidingen en een dubbelinterview

In maar liefst negen workshops konden de Haren-gangers zich laven aan evenzoveel interessante thema’s. Verder waren er inleidingen van Julian Pahlke (bondsdag afgevaardigde van Die Grünen / Bündnis 90), Hans Rodenberg (wetenschappelijk tijdschrift De Helling) en Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid GroenLinks). Laatste onderdeel was een dubbelinterview over samenwerken met de PvdA met Fenna Bolding (voorzitter GroenLinks Drenthe), die de samensmelting van vier partijen tot GroenLinks heeft meegemaakt, en Hans Kuipers (Gedeputeerde GroenLinks Drenthe), die als bestuurder dagelijks samenwerkt met de PvdA.

 

Borrelend naar de volgende sessie?

In de gesprekken achteraf, die met dank aan het mooie zomerweer vooral op de gezellige buitenplaats plaatsvonden, klonken louter positieve geluiden. GroenLinksers zagen elkaar weer, leerden anderen kennen, regelden zaakjes en lieten zich vollopen met inspiratie. Volgend jaar weer, zo klonk het.

   

Er volgt een uitgebreid verslag van de Inspiratiedag, die later in juli op onze website zal worden geplaatst.