Vaak lijkt het alsof politieke programma's vooral over de Randstad gaan. Maar het programma van GroenLinks-PvdA heeft ook veel te bieden voor Drenthe. We hebben drie belangrijke thema's uit ons landelijke programma genomen en uitgelegd wat deze betekenen voor de mensen in Drenthe.

 

1. Bestaanszekerheid voor Iedereen in Drenthe:

Lees het volledige artikel

 

In Drenthe groeit het verschil tussen mensen met veel en weinig geld. Wij vinden dat iedereen recht heeft op goed onderwijs, een fijn huis en goede zorg. Ons plan maakt deze belangrijke dingen beter en voor iedereen bereikbaar. Zo zorgen we dat iedereen in Drenthe een goede toekomst kan hebben. We willen dat iedereen, rijk of arm, in elke plaats en met elke achtergrond, kan rekenen op deze belangrijke dingen.

 

2. Duurzame Landbouw in Drenthe:

Lees het volledige artikel

 

Landbouw is heel belangrijk in Drenthe. We willen onze boeren helpen om op een manier te werken die goed is voor de natuur. Dit is niet alleen goed voor de boeren, maar ook voor de lucht, het water en de natuur in Drenthe. Ons plan geeft boeren meer hulp en middelen om milieuvriendelijker te werken. Dit is goed voor iedereen in Drenthe omdat het zorgt voor schone lucht en minder vervuiling.

 

3. Spreiding van Rijksdiensten voor een Sterker Drenthe:

Lees het volledige artikel

 

We willen dat er meer banen van de overheid in Drenthe komen, niet alleen in de grote steden. Dit zorgt voor meer werk en maakt Drenthe levendiger. Ons plan om rijksdiensten te verspreiden, helpt Drenthe om economisch sterker te worden. Door overheidsbanen ook in Drenthe te hebben, helpen we de economie hier en maken we de gemeenschap levendiger. Dit plan laat zien dat Drenthe een goede plek is voor deze banen en helpt bij de ontwikkeling van de hele regio.

 

Ook voor Drenthe

Ons programma is er niet alleen voor de grote steden en de randstad, maar juist ook voor Drenthe. Met onze plannen maken we Drenthe sterker en beter voor iedereen. We hebben gekeken wat onze plannen betekenen voor Drenthe zodat iedereen hier de voordelen ervan kan zien en voelen.