Benide Bolumba, de twintigjarige student Bestuurskunde uit Assen, heeft zich recentelijk aangesloten bij de Provinciale Staten van Drenthe als commissielid. Hij brengt een frisse jeugdige energie en een sterke wil om jonge stemmen meer invloed te geven in beslissingen die hun toekomst zullen beïnvloeden.

Bolumba is al bijna twee jaar lid van GroenLinks en de bijbehorende jongerenorganisatie, DWARS. Hij is actief in zijn lokale afdeling in Assen en bij de Drentse Stekken. Zijn motivatie om zich kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten komt voort uit zijn overtuiging dat jongeren een grotere rol moeten spelen in de beleidsvorming, vooral op het gebied van wonen en natuur.

Bolumba heeft een duidelijke visie voor de toekomst van de provincie Drenthe en hij hoopt deze te realiseren door zich actief in te zetten voor de belangen van GroenLinks. Volgens hem staan er veel belangrijke zaken te gebeuren op het gebied van wonen en natuur, en hij is klaar om hieraan hard te werken.

Zijn betrokkenheid bij de provinciale politiek is al opgevallen in de media. Tijdens een uitzending van het actualiteitenprogramma OP1 werd een filmpje uitgezonden waarin Bolumba zijn visie uiteenzet op een heldere en enthousiaste manier. Hij benadrukte dat duurzaamheid, inclusiviteit en een betere toekomst voor de volgende generatie de prioriteiten moeten zijn voor de politiek. Volgens het programma staat GroenLinks Drenthe met Bolumba aan de vooravond van een frisse en jonge politieke beweging die zich inzet voor de toekomst van de provincie.

Nu hij commissielid is geworden, zal Bolumba zeker een invloedrijke rol spelen in de provinciale politiek van Drenthe. Met zijn sterke motivatie en toewijding om de belangen van jongeren te vertegenwoordigen, belooft hij een belangrijke aanwinst te zijn voor de Provinciale Staten.