In januari 1945 ben ik geboren in Stiens, Friesland. Ik vind het nog steeds heel speciaal dat ik net zo oud ben als de bevrijding; de vrijheid die toen is bevochten en tot nu voortduurt is van onschatbare betekenis.

Toen ik zes was heb ik Nederlands als vreemde taal aangeleerd. Daarvoor sprak ik alleen Fries. 

Na 5 jaar RijksHBS in Leeuwarden en 11 jaar werk als microbiologisch/serologisch analiste, ben ik in 1975 naar Emmen verhuisd. Na een scheiding in 1979 heb ik als alleenstaande moeder twee kinderen redelijk succesvol opgevoed. In 1978 startte ik als docent Engels op het Agrarisch MBO en in 2007 ging ik met vervroegd pensioen. Onderhand heb ik vier kleinkinderen; twee daarvan wonen in Noorwegen, de andere twee in Amsterdam.

 

Mijn interesse in politiek is al ontstaan in het rode nest waarin ik geboren werd. Mijn Beppe deed rond 1900 al mee met actievoeren voor vrouwenkiesrecht. In Emmen kreeg ik een nieuwe impuls via de Rooie Vrouwen, acties tegen kernwapens en het stichten van een Emancipatiecentrum in Emmen. Toen mijn dochter Marije Cornelissen ging studeren in Utrecht en daar vrijwilligster werd bij het Landelijk Bureau van GroenLinks heb ik me verdiept in die partij en ben ik lid geworden. Zeker toen Marije in 2009 werd gekozen tot Europarlementariër en vijf jaar in Brussel  werkte begon het bij mij ook te kriebelen om echt mee te doen en in 2010 stond ik op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

 

Nu ben ik al 10 jaar fractiemedewerker bij GroenLinks Emmen en sinds 2018 ook lid van het provinciaal bestuur. Sinds 2019 vervul ik daarin met veel plezier de functie van secretaris. 

GroenLinks is een partij naar mijn hart, ik voel me thuis bij de zorg voor natuur en onze planeet en de strijd voor eerlijk delen. Het streven naar meer vrouwen in de politiek steun ik ook van harte, daar wordt het alleen maar beter van.

Contact lokale afdelingen:

  • Aa en Hunze
  • Midden-Drenthe