Ik ben opgegroeid in Meppel, waar ik de HAVO heb afgerond aan het toenmalige Stad & Esch, locatie Zuideinde. Een bijbaan had ik bij cafe Herberg 't Plein (waar ik sociaal gevormd ben). In mijn werkzame leven ben ik tot nu toe in dienst geweest bij defensie, politie, een gemeente en woningcorporaties. Ik wil graag een maatschappelijk relevante bijdrage leveren.

Maar dit was niet genoeg. Ik merkte dat ik meer wilde betekenen en GroenLinks trok mijn aandacht. Mijn kijk op de wereld veranderde en mijn mening kwam grotendeels overeen met de idealen waar GroenLinks voor staat. Toen er een uitvraag kwam voor kandidaten voor de verkiezingen van Provinciale Staten heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mij aangemeld. Ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. Ik vind het fantastisch om mij in te lezen in dossiers, te sparren met mijn fractie en om een debat aan te gaan met andere Statenleden in het Parlement.

De hoofdthema's waarvoor ik woordvoerder ben zijn mobiliteit en energietransitie. Mijn ideale Drenthe zou een provincie zijn waar mensen de auto laten staan omdat het openbaar vervoer zo goed geregeld is. Waar de inwoners een lage energierekening hebben door eigen opwek en isolatie, en dat zij daardoor hun geld aan andere mooie dingen kunnen besteden zoals lokaal geproduceerde voeding. Waar mensen kunnen genieten van fantastische aaneengesloten natuurgebieden ,met uitmuntende horeca daaromheen, over goede fietspaden en waar ondernemers ondernemen om maatschappelijk bij te dragen. Het klinkt misschien als een utopie, maar hier ga ik mij hard voor maken.

Als Statenlid ben ik een volksvertegenwoordiger. Niets meer of minder. Dus mocht je een keer contact met mij willen, schroom niet om mij een email te sturen. Daarnaast proberen we vanuit de fractie momenten te plannen door de provincie heen om in gesprek te komen; "GroenLinks Luistert". Ik zie je daar graag verschijnen (binnenkort ook digitaal).