Ik ben opgegroeid in Meppel, waar ik de HAVO heb afgerond aan het toenmalige Stad & Esch, locatie Zuideinde. Mijn bijbaan bij cafe Herberg 't Plein heeft me sociaal gevormd. In mijn professionele leven heb ik gewerkt bij defensie, de politie, een gemeente en woningcorporaties, altijd met de gedrevenheid om een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren.

Maar ik verlangde naar meer. Ik wilde een grotere impact hebben en GroenLinks trok mijn aandacht. Mijn visie op de wereld veranderde en ik vond dat mijn waarden nauw aansloten bij de idealen waar GroenLinks voor staat. Toen er een oproep werd gedaan voor kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen, heb ik de stap gezet en me aangemeld. Ik heb hier geen moment spijt van gehad. Het is geweldig om diepgaand onderzoek te doen naar dossiers, gedachten uit te wisselen met mijn fractie en de discussie aan te gaan met andere Statenleden in het Parlement.

Als woordvoerder focus ik mij op de thema's mobiliteit en energietransitie. Mijn ideale Drenthe is een provincie waar mensen de auto laten staan omdat het openbaar vervoer uitstekend is. Waar inwoners een lage energierekening hebben door zelf energie op te wekken en door isolatie, en zo hun geld kunnen besteden aan andere mooie dingen zoals lokaal geproduceerd voedsel. Waar mensen kunnen genieten van prachtige aaneengesloten natuurgebieden, met excellente horeca eromheen, bereikbaar via kwalitatief goede fietspaden, en waar ondernemers bijdragen aan de maatschappij door duurzaam te ondernemen. Dit mag als een utopie klinken, maar ik ga me hier volledig voor inzetten.

Ik ben nu Statenlid en als zodanig een volksvertegenwoordiger. Niet meer, niet minder. Dus als je ooit contact met me wilt opnemen, aarzel dan niet om me een e-mail te sturen. Daarnaast proberen we vanuit de fractie momenten te organiseren om in gesprek te gaan; onder de noemer "GroenLinks Luistert". Ik zie je daar graag verschijnen (binnenkort ook digitaal).