Janno Rook, een 24-jarige uit Bovensmilde, is een gepassioneerde pleitbezorger voor een groener Drenthe. Hij is momenteel student milieu- en energiemanagement, nadat hij zijn studies in internationale politiek en internationale economie heeft afgerond​​. Eerder diende hij als internationaal secretaris in het bestuur van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Momenteel is Janno commissielid voor GroenLinks Drenthe.

Janno is diep bezorgd over de gevolgen van klimaatverandering en is vastbesloten om deze crisis aan te pakken, met name in Drenthe. Hij streeft ook naar de bevordering van sociale en inclusieve idealen op provinciaal niveau. Hij gelooft dat Drenthe een sterke sociale agenda heeft, maar ziet ook ruimte voor verbetering, vooral op het gebied van inclusie.

Tijdens de COVID-19 pandemie in 2020, verhuisde Janno terug naar zijn ouderlijk huis in Bovensmilde om geld te besparen. Hij combineert zijn studies, werk en politieke activiteiten terwijl hij bij zijn ouders woont. Ondanks de uitdagingen waardeert hij de sterke gemeenschap in Bovensmilde en geniet hij van het gezelschap van zijn familie​​.

Naast zijn politieke activiteiten is Janno actief in scouting en is hij diep geïnteresseerd in lokale kwesties die jonge mensen in Drenthe raken, waaronder openbaar vervoer, grensoverschrijdende werkgelegenheid en evenementen. Hij zet zich in om de bereikbaarheid van het openbaar vervoer te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten en het aanbod aan entertainment in Drenthe te diversifiëren​​.

Janno's doel is om een Drenthe te creëren dat voor iedereen leefbaar is, met name voor de jongere inwoners. Hij is vastbesloten om jonge mensen aan te moedigen om actief deel te nemen aan de provinciale politiek​