Hallo ik ben Kees Waterlander. Ik ben in 1964 in Papendrecht geboren en getogen. Later ben ik verhuisd naar Dordrecht. Daar heb ik gewoond totdat ik mijn vrouw Tineke tegen kwam tijdens een wandelvakantie in Marokko. Zij woonde al in Emmen en niet heel veel later ben ik ook naar Drenthe verhuisd. Sinds 2003 woon ik in Amsterdamscheveld een buurtschapje dat onderdeel is van het dorp Erica.

In Rotterdam heb ik de de opleiding Technische Computerkunde gevolgd aan de HTS (Hogere Technische School). Nu werk ik als projectmanager bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en geef ik leiding aan IT projecten.

Hoe ik bij GroenLinks ben gekomen?
Al vanaf mijn jonge jaren ben ik geïnteresseerd in politiek en heb ik, zodra het mocht, links gestemd. Eerst PSP, later GroenLinks met een enkele keer een uitstapje naar de SP en eenmalig een strategische stem (oeps). De jaren tachtig was een roerende tijd, met demonstraties tegen kernenergie (Dodewaard moet dicht!) en tegen kernwapens in Den Haag, Amsterdam en Dordrecht. Dat betekende ook dat ik niet in dienst wilde. Daarom heb ik mijn (vervangende) dienstplicht vervuld op de medische faculteit van de Erasmus Universiteit. Mijn politieke engagement is daarna wat minder geweest, tot de opkomst van Geert Wilders. De verruwing van de maatschappij en de politiek deed mij er toe besluiten lid te worden van GroenLinks.

GroenLinks was, en is, een genuanceerd antwoord op de problemen die we ervaren. Aanvankelijk was ik redelijk passief, maar gedurende de vluchtelingencrisis heb ik besloten meer te gaan doen. Nu ben ik, sinds 2016, penningmeester van de afdeling Zuid-Oost Drenthe en vanaf 6 april 2019 ook voor de provinciale afdeling.