Mira Hamraoui, met een achtergrond in bedrijfskunde en international business, is maatschappelijk betrokken op het gebied van duurzaamheid en sociale ongelijkheid. Ze houdt zich bezig met energietransitie en sociaal ondernemerschap. Mira is lid geworden van GroenLinks vanwege de groene en rode standpunten en de waarden en normen van de partij. Ze pleit voor meer aandacht voor de sociale agenda, zoals zorg en onderwijs, en diversiteit binnen de partij. Ze waardeert het dat mensen tijdens de coronacrisis meer naar elkaar zijn gaan luisteren en elkaar hebben opgezocht. Volgens Mira moeten we dit vasthouden en elkaar de ruimte geven om te zijn wie we zijn en om eigen keuzes te maken​​.

Mira nam tijdelijk ontslag na een operatie, maar ze verwacht in augustus haar werkzaamheden volledig te hervatten. Tijdens haar afwezigheid werd ze tijdelijk vervangen door Ewoud Bos​​.

Mira gelooft sterk in de kracht van de provincie Drenthe. Ze zegt: ‘Ik ben maatschappelijk zeer betrokken en wil me graag inzetten voor Drenthe waar je prettig kan wonen, werken en leven. Een fijne plek om te leven is ergens waar mens en natuur in balans zijn. GroenLinks is bij uitstek de partij die opkomt voor het klimaat en daarbij het sociale aspect meeneemt. De provincie moet ervoor zorgen dat alle plaatsen in Drenthe, zowel groot als klein, fijne plekken blijven om te wonen. Dit betekent dat er voldoende voorzieningen zijn, zoals een sportclub en dorpshuis en lokale bedrijven.’