Tanno is geboren in Gorinchem, maar opgegroeid in Assen. Hij woont alleen en werkt, nadat hij in 2019 afstudeerde van de hbo-opleiding Commerciële Economie. Tanno is al jaren betrokken bij GroenLinks en heeft zich afgelopen jaren ingezet in de jongerenbeweging DWARS van GroenLinks. In zijn vrije tijd verzorgt hij zijn cavia's, speelt hij games op zijn uitgebreide verzameling spelcomputers, of bespeelt hij zijn drumstel.

Tanno vind de de groene kernwaarden van GroenLinks erg belangrijk. Gecombineerd met ons sterke sociale punten is voor hem GroenLinks de partij. In zijn jaren bij DWARS heeft Tanno zich ingezet voor jongeren en politiek. In deze hoedanigheid is hij ook binnen afdeling Drenthe initiatiefnemer van de Drentse Stekken, de jongerenafdeling binnen GroenLinks Drenthe.

Naast zijn functie bij de Drentse Stekken is Tanno landelijk actief als politiek adviseur voor DWARS, op de portefeuilles Sociale Zekerheid en Recht & Bestuur. Ook zit hij in de Kascommissie van DWARS Groningen en is hij penningmeester voor GroenLinks Assen.