GroenLinks is blij dat de provincie Drenthe bijna 10,5 miljoen betaalt om weer personentreinen van Coevorden naar Bad Bentheim te laten rijden. Als het aan GroenLinks ligt, betaalt de provincie blijvend mee aan de spoorlijn. Dus niet alleen tot 2028, zoals het College van Gedeputeerde Staten nu van plan is.

Commissielid Benide Bolumba verwees in de Statencommissie van 20 maart naar een van onze verkiezingsposters. “Daar stond al op: meer treinen, minder vliegen. Dus wij zijn heel blij dat de provincie meer dan tien miljoen investeert in het opknappen van de spoorlijn tusen Emmen en Rheine.”

Voordat er personentreinen kunnen gaan rijden op de lijn Coevorden-Bad Bentheim, moet de spoorlijn naar Duitsland worden opgeknapt en aangepast. En daar komt meer bij kijken dan je zou denken.

Als de spoorlijn eenmaal klaar is, wil Drenthe tot 2028 jaarlijks een half miljoen euro betalen om de treinen te laten rijden. Dat hebben de Provinciale Staten besloten. GroenLinks vindt dat een goed begin. Maar we zien liever dat we ook na 2028 blijven meebetalen. Want zoals Benide Bolumba het woensdag zei in de commissievergadering: meer treinen, meer beter.