Grote drukte dus voor het maken van een wervelend verkiezingsprogramma, een spetterende kandidatenlijst en een campagneplan dat staat als een huis.

Voor de kandidatenlijst zoeken we kandidaten. Bevlogen GroenLinksers die onze idealen op passende wijze gaan verwoorden de komende periode. Ben jij zo iemand? Laat van je horen en we praten je bij.

Op dit moment is GroenLinks in het Drentse Parlement vertegenwoordigd met vier zetels en we maken -voor het eerst in onze geschiedenis- deel uit van het college van Gedeputeerde Staten.
We willen deze positie op zijn minst vasthouden. Onze campagne ambitie is daarom vijf zetels, een gedeputeerde en -samen met de PvdA- de grootste fractie in de Eerste Kamer (die immers wordt gekozen door de Statenleden).

Voor onze nieuwe Statenfractie zoeken wij enthousiaste, kundige en bevlogen GroenLinksers. Vrouwen en mannen die gaan en staan voor onze groene en rode idealen, die willen vechten om de wereld een beetje mooier te maken. Die het een uitdaging vinden om in ons rood-groene team samen te werken. Die zich richten op inhoudelijke provinciale politiek, maar ook niet te beroerd zijn om mee te doen in de campagne.

Provinciale politiek heeft de neiging om in de schaduw te staan van Den Haag en de gemeente. Maar kijk eens naar de stikstofcrisis: die ligt toch echt op de bordjes van de provincie. Net als de ruimtelijke ordening: wat kan waar in ons drukke land? Op het gebied van landbouw en natuur is de provincie spelbepaler, net als in het waterdossier, zowel waar het gaat om grondwater als om oppervlaktewater. Onze gedeputeerde heeft een indrukwekkend beleid op zijn naam geschreven op het gebied van wonen en de sociale agenda. Belangrijk? Buitengewoon! Of neem bereikbaarheid, waar we met het noodlijdende Groningen Airport Eelde en de even overbodige als peperdure plannen voor verdubbeling van de N34 te maken hebben met hete dossiers.

In welk Drenthe willen we leven? Daar gaan de verkiezingen over. Wil je een steentje bijdragen aan een mooier Drenthe? Dat kan. Als Statenlid.

Wil je meer weten? Het profiel van een GroenLinks Statenlid in Drenthe lezen? Een kop koffie met onze gedeputeerde Hans Kuipers of onze fractievoorzitter Ewoud Bos drinken? Stuur een e-mail. Doen!

Je kan je aanmelden als kandidaat door uiterlijk 15 september je motivatie en je CV te mailen naar de kandidatencommissie: kandidatengroenlinksdrenthe@gmail.com.

LET OP:  Wil je Statenlid worden, dan moet je beschikbaar zijn op woensdagen (overdag en 's avonds). Statenvergaderingen, commissievergaderingen, werkbezoeken en dergelijken zijn namelijk altijd op woensdagen

Niet-verkiesbare plekken

We zoeken ook kandidaten voor de zogeheten niet-verkiesbare plekken. Vier jaar geleden hadden we 39 GroenLinksers op de kandidatenlijst staan. Help ons om weer een goed gevulde diverse lijst te krijgen.Ook jij hebt je netwerk: vrienden en kennissen die op 15 maart 2023 misschien twijfelen of ze gaan stemmen en zo ja, op welke partij. Als ze jouw naam zien staan, dan helpt hen dat vast over een drempel. Inwoners van dorpen kijken vaak of er iemand uit hun omgeving op de lijst staat. We willen met de kandidatenlijst kunnen laten zien dat we ook in de dorpen actief zijn.

Kandidatencommissie

De kandidatencommissie bestaat uit vijf personen:

  • Arie Meerman, raadslid Tynaarlo
  • Marie-Claire Neesen, raadslid Aa en Hunze
  • Jerry Stoker, raadslid Coevorden
  • Miguel Ririhena, wethouder Tynaarlo
  • Stephanie Bennett, Statenlid provincie Groningen

De kandidatencommissie is per mail bereikbaar via: kandidatengroenlinksdrenthe@gmail.com.

 

GroenLinks Drenthe telt een kleine achthonderd leden, die zijn verspreid over twaalf lokale (gemeentelijke) afdelingen. We zijn met vier Statenleden vertegenwoordigd in het Drentse Parlement en met een bestuurder (gedeputeerde) in het provinciaal bestuur (college van Gedeputeerde Staten).